Startpagina Wereldwinkel BodegravenOpeningstijden  ¦  Adres  ¦   ContactAanbiedingen  ¦  SuggestiesProducten  ¦  AssortimentOrganisatie  ¦  Vrijwilligers  ¦  Vacatures

Vacatures

Wereldwinkels kunnen niet bestaan zonder de inzet van vrijwilligers. Dat geldt voor bestuur en winkel­medewerkers. Wij hebben een mooi team, maar we zijn toch op zoek naar enthousiaste medewerkers en bestuursleden.

Interesse in één van de vacatures? Neem dan contact op met Vera Parker-Brady, tel. 0348-688098, of mail naar: info@wereldwinkelbodegraven.nl

Onderstaand geven wij een korte omschrijving van deze functies.

WINKELMEDEWERKER

Je werkt samen met een collega. Ben je een ochtend of middag beschikbaar, dat kan wekelijks of eenmaal per twee weken zijn, dan komen we graag met je in contact.

VRIJWILLIGERSCOÖRDINATOR

Is belast met werving, selectie en behoud van (winkel)medewerkers en begeleid deze vrijwilligers in de uitvoering van hun werkzaamheden. Zorgt daarnaast voor passende ontwikkeling en scholing.

BESTUURSLID COORDINATOR INKOOP

Er is een team van vrijwilligers, dat inkopen doet bij onze leveranciers in Culemborg. Wij zoeken nu een coördinator, die contact houdt met dit inkoop team. Hij of zij neemt deel aan de maandelijkse bestuursvergadering.

BESTUURSLID PR EN COMMUNICATIE

 

Excursies

Regelmatig bezoeken we de Nederlandse organisatie van Wereldwinkels en ook de Fair Trade Groothandel te Culemborg om ideeen op te doen. Educatief en leuk om samen met de collega's eens te kijken wat er allemaal mogelijk is en welke ontwikkelingen er zijn.
Ook gaan we goed om met onze collega's van andere Wereldwinkels in de regio en uiteraard Reeuwijk in het bijzonder. Zo breng je elkaar op een idee en wissel ervaringen uit.

 

Vrijwilligers

Overal in Nederland is er wel een Wereldwinkel. Daar zijn overal vrijwilligers bij betrokken, om de zaak met elkaar te 'runnen'.
Net als er overal mensen zijn in Afrika, Zuid Amerika, Azië - bijvoorbeeld - die onze steun kunnen gebruiken. Wij als consument, zij in het Zuiden als producent.
 
Om ons werk nog beter te kunnen vervullen en de bestaande vrijwilligers te ontlasten en aanvullen is er altijd plek voor vers bloed en nieuwe inbreng.

Organisatie

Wereldwinkel Bodegraven maakte bij de start in 1988 gebruik van een loods aan de Spoorstraat.

wereldswinkelen

in bodegraven

Naderhand, nu nog steeds, gevestigd in een winkel in de Kerkstraat - hoek Nutspassage.
 
Wij kennen de volgende organisatorische opzet:
  • Stichtingsbestuur bestaat uit voorzitter, penning­mees­ter en secretaris
  • Bestuurslid personeelszaken
  • Bestuurslid coördinator inkoop
  • Bestuurslid PR en communicatie
En dan, vooral, een 30-tal enthousiaste mensen die onze gezellige Wereldwinkel in Bodegraven een gezicht geven naar onze klanten. Kom eens bij ons langs, u bent van harte welkom!

 

Jubileum

Burgemeester Christiaan van der Kamp opende zaterdag 28 september 2013 de feestelijkheden van onze 25-jarige Wereldwinkel. Hij deed dat door met confetti gevulde ballonnen door te prikken, waarna de winkeldeuren zich openden. Veel bezoekers maakten die middag goed gebruik van de korting van 25% op het hele assortiment.
 
In zijn toespraak gaf de burgemeester aan blij te zijn met de aanwezig van twee Wereldwinkels in zijn gemeente. Ook in Reeuwijk Brug kan men terecht voor originele cadeaus en (h)eerlijke levensmiddelen uit andere kulturen. In navolging van andere gemeentes, zoals Gouda, streeft Bodegraven-Reeuwijk er na een Fairtrade Gemeente te zijn. Hierin zorgen winkels, bedrijven, inwoners en de overheid samen voor meer eerlijke handel. Zo maken we heel Nederland fairtrade, dat is de intentie. De burgemeester was ervan op de hoogte dat aanvankelijk Faitrade vooral door Wereldwinkels werd geleverd. Het is inmiddels zo goed aangeslagen, dat ook grote levensmiddelenzaken en supermarkten deze eerlijke producten voeren. Dat heeft wel met zich meegebracht dat de cadeau artikelen, maar ook kerstpakketten, een belangrijkere inkomstenbron zijn geworden voor de Wereldwinkel.
 
Door de enthousiaste inbreng van "Het Fort van de Verbeelding" liet ook de burgemeester zich meeslepen, net als veel ouders en kinderen.De muzikale workshop bracht veel gezelligheid in de Kerkstraat. Passanten proefden de koffie voor fijnproevers van Fair Trade Original, net als de thee specialiteiten.      foto's
 
De producten van de Wereldwinkel zijn gemaakt met respect voor mens en milieu. Omdat de producenten - zoals zilversmeden, pottenmakers en koffieboeren - er een rechtvaardige prijs voor krijgen, kunnen ze een menswaardig bestaan opbouwen. Al 25 jaar hebben de klanten van de Wereldwinkel hieraan bijgedragen. Een mooi resultaat, dat ook toekomst heeft!